10 Dalai Lama-citater om lykke og fred i sindet

10 Dalai Lama-citater om lykke og fred i sindet

"Et sind, der stadig er, kan producere stor energi."

"Hvis du har et problem, så vær tålmodig. Du skal ikke bekymre dig for meget om det. Hvis du bekymrer dig for meget om det, så bliver dit sind bare mere og mere træt, og problemet bliver større og større. Du vil gøre dig selv syg af bekymring."

"Hvis du vil have andre til at være glade, så øv medfølelse. Hvis du vil være glad, så øv medfølelse."

Få mere info om Dalai Lama citater her.

"Det vigtigste i livet er sundhed."

Indledende afsnit: "Dalai Lama, Tenzin Gyatso, er både statsoverhoved og åndelig leder af Tibet. Født i 1935 af en bondefamilie, blev han udvalgt som den 14. reinkarnation af Dalai Lama i en alder af to."

Tenzin Gyatso, den 14. Dalai Lama, er både statsoverhoved og åndelig leder af Tibet. Født i 1935 af en landmand, blev Tenzin Gyatso anerkendt som reinkarnationen af sin forgænger i en alder af to.

Han blev tronet i en alder af fire og blev Tibets politiske leder i en alder af femten. Hans bestræbelser på at forhandle en fredelig afslutning på Kinas besættelse blev mødt med gentagne fiaskoer. Han har levet i eksil siden 1959.

Dalai Lama er kendt for sit engagement i ikke-vold og medfølelse for alle væsener. Han har også været dybt engageret i tværreligiøs dialog med ledere fra andre religioner og har talt for sekulær etik baseret på videnskabelige ræsonnementer snarere end religiøse overbevisninger

"The Ti Point Way to Happiness er opdelt i tre sektioner. Det første afsnit indeholder tre dele:

Dalai Lama er en højt æret åndelig leder. Og han har et råd til alle.

I denne artikel har vi samlet de mest populære Dalai Lama-citater og opdelt dem i tre sektioner: åndelig, følelsesmæssig og fysisk.

"The Ti Point Way to Happiness er en af hans mest berømte bøger, skrevet i 1993. Denne bog præsenterer hans ideer om simpel livsstil, etisk adfærd og universelt ansvar."

Ten Point Way to Happiness er en bog af Dalai Lama, der ikke kun taler om vejen til lykke, men forklarer også, hvordan man opnår den.

1. Pas på dit helbred: Brug tid på motion og ordentlig kost, undgå alkohol og rygning.

2. Giv tid til familien: Brug mere tid sammen med familien, vær opmærksom på dine børns behov og pas på dem.

3. Vær medfølende: Vær venlig og hjælpsom over for andre, respekter andre menneskers følelser og ejendom, undgå at skade andre på enhver mulig måde.

4. Vær ærlig: Undgå at lyve eller bedrage andre på enhver mulig måde, vær oprigtig over for dig selv såvel som over for andre.

5. Respekter tradition og religion: Respekter andres religiøse overbevisning såvel som din egen religion; følg de traditioner, der er vigtige for dig, eller som giver dig mening i livet

6. Hav et positivt syn på livet: Se positivt på tingene frem for negativt; se problemer som udfordringer frem for trusler

7.

"I A Guide to Living Well skriver han om to typer lykke, som er "naturlig" og "unaturlig". Unaturlig lykke opstår fra kunstige kilder som stoffer eller alkohol."

Dalai Lama er en åndelig leder af tibetansk buddhisme. Han er den 14. og nuværende Dalai Lama.

Den naturlige form for lykke er et resultat af at leve et moralsk liv og udføre positive handlinger, mens den unaturlige form for lykke opnås ved at bruge alkohol, stoffer eller andre vanedannende stoffer.

CVR DK 374 077 39