Aktuelle begivenheder: De mest betydningsfulde begivenheder, der skete i 2022

Aktuelle begivenheder: De mest betydningsfulde begivenheder, der skete i 2022

Følgende er en liste over de mest betydningsfulde begivenheder, der skete i 2022:

– USA og Kina blev endelig enige om en handelsaftale.

Du kan læse meget mere om elpriser her.

– Den amerikanske regering vedtog ligestillingsloven.

– Den første menneskelige baby blev født med DNA fra tre mennesker.

– Der blev udviklet et nyt lægemiddel for at stoppe Alzheimers sygdom i at udvikle sig.

Aktuelle begivenheder i 2022

Artiklen vil udforske de aktuelle begivenheder i 2022, og hvad det betyder for verden i dag.

Artiklen vil udforske de aktuelle begivenheder i 2022, og hvad det betyder for verden i dag.

8. november – Midtvejsvalget

Midtvejsvalget 2018 i USA afholdes den 8. november Disse valg anses for at være en folkeafstemning om Trump-administrationen og dens politikker.

Demokraterne søger at genvinde kontrollen over Repræsentanternes Hus og Senatet, mens republikanerne håber at bevare deres flertal i begge kamre.

Det republikanske parti kontrollerer i øjeblikket begge kongreshuse med et flertal i Senatet og et mindretal i Parlamentet. Det Demokratiske Parti håber på at tage kontrollen over Kongressen tilbage ved at vinde nok pladser i begge kamre, hvilket ville give dem mulighed for at blokere præsident Trumps lovgivningsmæssige dagsorden og undersøge hans administration nærmere.

12. december 2022 Klimaaftale indgået på COP24

Aftalen vil være den første, der tager en holistisk tilgang til klimaændringer og sætter et langsigtet mål om netto-nul-emissioner i 2050.

COP24 afholdes i Katowice, Polen fra 3. december til 14. december i år. Det er det 24. møde i Partskonferencen (COP), som indkaldes årligt af De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC).

COP24 afholdes i Katowice, Polen fra 3. december til 14. december i år. Det er det 24. møde i Partskonferencen (COP), som indkaldes årligt af De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC). Konferencen har til formål at implementere og styrke de forpligtelser, der blev indgået i Paris-aftalen. Aftalen vil blive færdiggjort til implementering i 2020.

15. januar – Naturbrande i Californien

Naturbrandene i Californien har været ødelæggende. Ildene brænder stadig, og dødstallet er steget til 31 personer.

Mange mennesker har forsøgt at hjælpe i kølvandet på disse brande. Donationer er strømmet ind fra hele verden, men det er stadig ikke nok.

5. februar – OL i Pyeongchang

Dette er en stor begivenhed for Sydkorea, da det er første gang, de er vært for OL. De forventer at have omkring 2.500 atleter fra 92 lande, der konkurrerer i vinterlegene.

OL finder sted i Pyeongchang, som ligger omkring 80 kilometer væk fra Seoul. Åbningsceremonien finder sted den 9. februar og afslutningsceremonien den 25. februar.

CVR DK 374 077 39